“you make your beliefs,

                                                   

                 

                           

                                                                                 

“you make your beliefs then                                       your beliefs make you”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toen ik voor de zoveelste keer met een bonkend hoofd en een misselijk gevoel bij een concert stond – alleen omdat ik het niet durfde af te zeggen – kwam een herinnering scherp naar boven. Ik dacht terug aan die laatste dag op Lowlands, jaren eerder, toen ik me precies zo voelde en mezelf beloofde: dit nooit meer. En toch, daar stond ik weer. In een vergelijkbare situatie, uitgeput en tegen beter weten in.

Ik wist wat een burn-out was – ik had het tenslotte eerder meegemaakt. Maar hier stond ik, opnieuw de signalen van mijn lichaam negerend. Waarom ging ik naar een concert terwijl mijn energie op was? Waarom bleef ik ‘ja’ zeggen tegen alles en iedereen, terwijl ik nauwelijks meer op mijn benen kon staan? Waarom gaf ik mijn grenzen weer op, koste wat het kost?

Op dat moment wist ik: dit moet stoppen. Nu.

Dit besef veranderde alles. En vanaf dat moment begon mijn zoektocht om op een gezonde manier grenzen te stellen, zodat ik niet alleen vol energie, maar ook in balans door het leven kan gaan.

Ik besloot om naar mezelf te kijken, overtuigd dat het antwoord daar moest liggen. Als ik maar begreep waarom ik altijd de grenzen van mijn energie opzocht, zou ik het kunnen veranderen – dacht ik. Maar ik wist niet hoe of waar ik moest beginnen.

De mist begon pas op te klaren toen ik de opleiding Rapid Transformational Therapy volgde. Elke module bracht me dichter bij de kern van mijn gedrag. Waarom ik altijd alles voor iedereen wilde regelen, zelfs als ik mezelf uitputte. Waarom ik “ja” zei, ook als ik er de energie niet voor had. Waarom ik mezelf bleef bewijzen met hoge cijfers en steeds nieuwe cursussen. Waarom ik dacht dat ik harder moest werken om goed genoeg te zijn, terwijl ik constant twijfelde of het wel genoeg was.

Jarenlang liep ik op mijn tenen, overtuigd dat dit nu eenmaal bij mijn werk hoorde. Ik stelde torenhoge eisen aan mezelf en nam elke extra taak aan, zelfs als ik de tijd er niet voor had en er niet voor betaald werd.

Die tijd is voorbij. De reis was niet makkelijk; ik kwam mezelf keer op keer tegen. Waar ik dacht de oorzaak te kennen, bleek er steeds een diepere laag te zijn. Maar toen ik eindelijk de kern vond, kon ik stappen zetten om de persoon te worden die ik nu ben.

Vandaag heb ik de balans gevonden tussen werk en privé. Ik heb de stress onder controle, en als deze toch opkomt, weet ik hoe ik kan voorkomen dat het mijn lichaam beïnvloedt. Ik stel duidelijke grenzen en bewaak ze, zodat niemand – ook ikzelf niet – eroverheen gaat.

Dit heeft me energie, kracht en zelfvertrouwen gegeven. Ik zet mezelf op de eerste plaats en geloof in wie ik ben. Hierdoor heb ik nu de tijd en ruimte voor de dingen die ik écht leuk vind: evenementen bezoeken, afspreken met vrienden, lange wandelingen maken of een nieuwe studie oppakken. Ik verlang niet langer naar huis of naar bed – ik leef voluit.

Ik doe nog steeds veel voor anderen, maar alleen wanneer het mij uitkomt en goed voelt. Ik luister nu naar wat mijn lichaam nodig heeft en omring me met mensen die mijn nieuwe leefstijl en grenzen respecteren.

Ik ben een beetje eigenwijs, heb altijd een plan B, en geloof vaak dat mijn manier de beste is. Dat maakt mij uniek, authentiek mezelf.

Je hoeft niet alles te doen om leuk of goed genoeg te zijn. Mensen waarderen je om wie je écht bent. Bevalt dat hen niet? Dan is dat hun verlies, niet het jouwe.

Als je voelt dat je te veel doet – vooral voor anderen – is het tijd om van koers te veranderen. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je omgeving.

 

ALS JE ME ZOU KENNEN ZOU JE WETEN DAT…

    • Ik geen kaaswinkel binnen kan stappen zonder mijn neus dicht te knijpende geur is gewoon te veel voor me. Mijn gezicht verraadt altijd precies wat ik vind; als iets vies is, zie je dat direct aan me.
    • Ik niet terugschrik voor een discussie. Mijn passie voor eerlijkheid en helderheid betekent dat ik altijd mijn mening geef en opensta voor die van anderen, ongeacht het onderwerp.
    • Mijn bureau een kleurrijke chaos is van pennen en markeerstiften. Deze creativiteit weerspiegelt mijn veelzijdige aanpak in werk en leven.
    • Ik een uitgesproken mening heb over zogenaamde ‘sporten’ zoals darts, snooker en biljarten. Als iets me niet aanspreekt, laat ik dat duidelijk merken.
    • Mijn kledingkast hangt vol met tweedehands stukken. Duurzaamheid is voor mij niet alleen een keuze, maar een persoonlijke overtuiging.
    • Ik regelmatig te horen krijg dat ik mensen onder tafel praat. Mijn passie en betrokkenheid maken me een krachtige spreker en een gepassioneerde professional.

Wat betekent dit voor jou?

Deze eigenschappen vormen de basis van mijn werk als RTT-therapeut. Mijn eerlijkheid, creatieve aanpak en diepe toewijding zorgen ervoor dat ik jou niet alleen begeleid, maar echt met je meedenk. Ik help je niet alleen om je uitdagingen te overwinnen, maar om blijvende veranderingen te realiseren die écht impact hebben op je leven.

Waarom kiezen voor mijn RTT-therapie?

    • Persoonlijke Betrokkenheid: Ik ben direct en oprecht, waardoor je een authentieke, oprechte benadering van therapie krijgt. Geen wollige taal, maar echte resultaten.
    • Creatieve Oplossingen: Mijn veelzijdige aanpak maakt dat we jouw problemen op een vernieuwende manier aanpakken, zodat je buiten de gebaande paden denkt en nieuwe inzichten krijgt.
    • Ervaring en Expertise:Mijn unieke perspectief, gecombineerd met mijn ervaring, stelt me in staat om jou te begeleiden naar diepe, blijvende verandering. Ik weet precies welke stappen jij moet nemen om vooruit te komen.

Ben je klaar voor echte verandering? Laten we samen jouw pad naar groei, balans en welzijn ontdekken. Het is tijd om de controle over jouw leven terug te nemen.

 

 

10 + 2 =